Hugo Bertijn

studeerde in 2003 af als fysiotherapeut Bachelor aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Sinds 2007 is hij werkzaam in zijn eigen praktijk te Maastricht, en sinds 2011 als osteopaat.

Geïnspireerd door andere osteopaten en benieuwd naar nieuwe behandeltechnieken om bewegingsproblemen beter op te lossen, begon hij twee jaar later een opleiding aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy) te Antwerpen, waar hij in 2010 met bijzondere onderscheiding afstudeerde als Osteopaat C.O.-(M).R.O. In januari 2014 behaalde bij de titel D.O. met een thesis naar het effect van osteopathie op plasklachten bij mannen met goedaardige vergrote prostaten. Aansluitend bleef hij assisteren op het FICO, en werd er docent in verschillende vakken.

Hiernaast volgt hij verschillende postgraduaten zoals:

EVOST (Evolutionaire geneeskunde in de Osteopathie), Ontogenese volgens Blechschmidt, fysiologie, en gaat hij regelmatig naar snijzaal in Heidelberg aan de universiteit om de anatomie te bestuderen.

 

Glenn Van Laer

In 2016 ben ik afgestudeerd als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Daarna ben ik meteen aan de slag gegaan als fysiotherapeut in verschillende privépraktijken.

Mijn interesse voor osteopathie werd reeds tijdens de opleiding kinesitherapie gewekt. Daarom startte ik meteen na m’n afstuderen de studie aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy) te Antwerpen. Deze opleiding heb ik in 2022 afgerond om vervolgens aan de slag te gaan als osteopaat.

Verder heb ik tevens de opleiding “dry needling” aan het IMFT (Institute for Medical Functional Therapies) gevolgd.

Recent ben ik gestart met EVOST (Evolutionaire geneeskunde in de Osteopathie), dit om mijn kennis en visie nog te verruimen.

 

Instagram